Air France præsenterer ny First Class “La Première”

Af Kenneth Karskov

Mens andre selskaber skærer den dyre First Class væk, så satser Air France og præsenterer en helt ny kabine til selskabets allerbedste kunder.

“La Première” er navnet på den ekslusive First Class hos Air France, og dermed holder det franske flyselskab fast i strategien omkring fire klasser ombord på selskabets langdistancefly: Economy Class, Premium Economy og Business Class og First Class.

I et marked hvor Emirates satte nye standarder med deres private kabiner – som de markedsfører som “suiter” – har de priviligerede First Class rejsende været delt i to lejre. Hvor nogle synes, at de lukkede døre giver en ypperlig fornemmelse af privatliv, så mener andre, at de sidder klemt inde i en lille æske og misser fornemmelsen af rummeligheden i kabinen.

Rul gardinet for

Air France forsøger med det nye La Première sæde at forene de to. En åben kabine med masser af rum, men med et gardin, der kan trækkes for, til de passagerer som ønsker maksimal privatliv. Således får du din egen lille hule, og skal ikke bekymre dig om andre passagerer, når søvnen trænger sig på.

Air France er det første flyselskab i verden til at forsøge med denne model, så det skal blive spændende at følge de rejsendes reaktioner på initiativet.

Farverne i kabinen er afdæmpede og harmoniske, holdt i isblå og lysegrå nuancer, som skal udstråle en underspillet elegance, samt den karakteristiske Air France rød som går igen i logoet.

Kabinen har flere overraskende detaljer, bl.a. en natlampe, der giver det en hjemlig fornemmelse. Sæderne er opstillet 1-2-1 med ét sæde ved vinduet og to i midten, særligt velegnet til par som måtte rejse sammen.

Til Afrika, Asien og USA

Den nye First Class kabine vil blive installeret på selskabets 19 Boeing 777-300 fly i en ekslusiv kabine med blot fire sæder på hver maskine. Første fly med den nye La Premiére kabine skal efter planen stå klar i september 2014.

Markedet for First Class retter sig især mod de forretningstunge asiatiske destinationer, visse afrikanske destinationer samt en håndfuld lufthavne i USA. Således udgør Los Angeles, Washington og New York JFK samlet set en tredjedel af al Air France’s First Class trafik, men også et marked som Kina ser en stigende efterspørgsel efter de allerdyreste pladser.

Air France er et af kun fire europæiske selskaber, der stadig tilbyder First Class (de tre andre er Lufthansa, SWISS og British Airways), og med den nye kabine puster det franske flyselskab nyt liv i den ypperste luksus i luften.

Se hele præsentationen af Air Frances nye La Première First Class her – klik her.

Air France First Class La Premiere NEW seat

Air France First Class La Premiere kabine