RSS

British Airways åbner rute til Billund

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

British Airways åbner ny rute mellem Billund og London Heathrow. Første fly lander i den jyske lufthavn d. 3. maj 2016, og derefter vil det britiske flyselskab sende en maskine frem og tilbage mellem Billund og Heathrow 11 gange om ugen.

“Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde vestdanskere en direkte rute til London Heathrow, som både er en eftertragtet forretnings- og shopping-destination, men også et vigtigt knudepunkt for rejsende, der skal videre ud i verden,” siger Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef for British Airways.

Hos det britiske flyselskab har det længe været et ønske at sende et fly til Jylland, for at opsamle de passagerer, der skal videre til andre destinationer i Europa, USA, Afrika, Sydamerika eller andre steder i verden.

I knap 20 år har SUN-AIR fløjet mellem Billund og London i samarbejde med British Airways, men det er først nu at briterne selv stempler ind. Og det er der sandsynligvis en god grund til.

I løbet af det sidste års tid har en lang række flyselskaber meldt sig på banen med ruter til Billund – heriblandt Finnair (Helsinki), Brussels Airlines (Bruxelles), Czech Airlines (Prag) og airberlin (Berlin) – og disse tager hver især deres bid af “passager-kagen”. Ikke blot med passagerer, der skal til de respektive destinationer, men i lige så høj grad med rejsende som skal videre ud i verden.

Oveni disse selskaber kommer KLM, Air France og Lufthansa, som har været til stede i den jyske lufthavn i adskillige år, og sende jyske passagerer ud i verden via Amsterdam, Paris og Frankfurt.

Da det er ikke usandsynligt, at cirka halvdelen af passagererne på British Airways nye London-Billund rute skal videre med et andet fly, var det til sidst et spørgsmål om at melde sig ind i kampen, før kagen var spist af de andre selskaber.

Så selvom SUN-AIR i mange år har fløjet med British Airways navnet stående på flyene og med de britiske farver på haleroret, så kunne det velfungerende, men lille jyske flyselskab med dets små maskiner ikke længere tage kampen.

Derfor var det nødvendigt, at British AIrways selv åbnede en direkte rute mellem Heathrow og Billund med 11 ugentlige afgange med store, rummelige Airbus fly.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…