SAS og Norwegian: Mundbind på ALLE fly

SAS og Norwegian genindfører krav om brug af mundbind på alle flyvninger. Flyvninger indenfor Skandinavien har været fritaget for mundbindskravet, men det stopper øjeblikkeligt.

Af Kenneth Karskov

Du har været fri for at bære mundbind på flyvninger indenfor Skandinavien de seneste par måneder, men det stopper nu. Med stigende smitte overalt i samfundet bliver reglerne på de skandinaviske flyvninger nu ændret, så du fremover også skal bære mundbind på disse rejser.

Det har hele tiden været et krav at have mundbind på i lufthavnen samt på flyvninger udenfor Skandinavien. Det vil sige, at alle afgange til Europa, Asien, USA og andre dele af verden havde krav om mundbind på flyet. Det var kun til f.eks. Oslo eller Stockholm at du kunne slippe.

En rejse på en tilsvarende længde til f.eks. Frankfurt eller Amsterdam har hele tiden haft mundbindskrav. Nogle flyselskaber – bl.a. Lufthansa – er meget endda specifikke omkring kravene til mundbind i luften: “Kun FFP2-, FFP3-, KN95- or N95-standard ansigtsmasker er tilladt”, skriver Lufthansa på deres hjemmeside.

Mundbind på alle flyvninger

Med aftagende corona-smitte i løbet af efteråret blev der dog åbnet mulighed for at rejse uden mundbind indenfor Skandinavien. Ligesom man heller ikke skulle bruge mundbind i andre former for offentlig transport i de Skandinaviske lande, så kunne man også slippe på flyet. Reglen var, at du måtte gerne, men du behøvede ikke.

Det er denne undtagelse for mundbindet, som nu slutter. Det gav også den besynderlige situation, at det ikke var nødvendigt med mundbind på flyet, heller ikke i metroen ud til lufthavnen, men dog inde i Københavns Lufthavns område.

Kravet om mundbind på skandinaviske flyvninger genindføres efter, at myndighederne i både Danmark og Norge de seneste dage har genindført krav eller anbefaling om brug af mundbind i den offentlige transport, herunder luftfart.

Kravet træder i kraft med øjeblikkelig virkning.


Posted

in

by