Et Embraer 195 fly fra KLM Cityhopper gør klar til afgang (foto: KLM)

Nu får Aarhus en KLM-rute til Amsterdam

KLM vil fra slutningen af oktober flyve mellem Aarhus og Amsterdam. Aarhus Lufthavn bliver den fjerde danske lufthavn, som kommer med i det hollandske flyselskabs ruteprogram.

Af Kenneth Karskov

KLM har offentliggjort, at selskabet vil åbne en rute mellem Aarhus og København fra slutningen af oktober 2022. Dermed bliver Aarhus den fjerde danske by, som får dagligt besøg af de karakteristiske blå KLM-fly.

Hollænderne har nemlig betjent København siden 1925, fløjet til Billund siden 2006 og haft en rute fra Aalborg siden 2011.

“Vi kan se en kraftig stigende efterspørgsel for rejser ud af Danmark. Danmark er et vigtigt marked for Nordeuropa og derfor er vi glade for at kunne tilføje Aarhus til vores rutenet,” siger Anita Wagner Feddersen, Sales Director Air France KLM Denmark.

En gave til Aarhus

Selvom Amsterdam er et vidunderligt rejsemål i sig selv, så er det dog mere KLMs enorme rutenetværk, som er den store attraktion ved den nye rute. Fra Amsterdam er der gode forbindelser til mange populære destinationer i det sydlige Europa samt i USA, Asien, Sydamerika og Afrika.

”Den direkte rute til Amsterdam er en gave til det østjyske ferierejsende og erhvervslivet, som vi har arbejdet benhårdt på at få i hus,” siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

“Vi stræber efter at understøtte den økonomiske vækst i Aarhus og omegn, og vi er meget tilfredse med at have landet en så eftertragtet rute. Det er et langt sejt træk at tiltrække nye ruter og i særdeleshed nye flyselskaber”, forklarer han.

Gratis snacks og drikkevarer hos KLM

Billede: Der er gratis snacks og drikkevarer på KLM-flyet (foto: Kenneth Karskov)

Ombord på KLM-flyet kan aarhusianerne se frem til et af Europas mest generøse oplevelser. KLM serverer som et af de sidste selskaber i Europa stadig gratis mad og drikke på flyveturen til Amsterdam.

Flyver du på Economy Class vil du typisk få serveret lidt at drikke og og en snack på den korte tur til Amsterdam. Snacken kan være en sandwich med ost, og du vil ofte kunne få serveret en kold Heineken øl til.

Der er ingen grund til at overdrive kvaliteten af sandwichen, men når stort set alle andre flyselskaber i Europa opkræver penge for mad og drikke ombord, så fremstår KLM jo som et decideret generøst flyselskab.

Business Class til Amsterdam serverer KLM en kold anretning, cocktails og bobler. Den kolde anretning kommer i en madkasse og rummer fx. en bulgur salat med falaffel samt en kage til dessert.

Billede: Et typisk KLM Business Class måltid på en af de korte rejser til Amsterdam (foto: Kenneth Karskov)

Kan give flere turister

Det er således et flyselskab med ry for punktlighed, ordentlighed og god service, som snart lander i Aarhus.

Den nye rute skal dog ikke kun tilgodese aarhusianere, for den skal samtidig også gøre det nemmere for rejsende til Aarhus at besøge byen. Amsterdam er nemlig en populær lufthavn at skifte i for flyrejsende fra hele verden, og det kan påvirke turismen i Aarhus i en positiv retning.

“Det er en rigtig god nyhed, at KLM åbner en direkte rute til Aarhus. Det er en spændende mulighed for at få endnu en rute, som forbinder gæster fra hele verden og Holland til vores region. Aarhusregionen har allerede en masse hollandske gæster, og forhåbentlig vil den nye rute betyde endnu flere gæster fra Holland”, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Fra d. 30. oktober vil KLM tilbyde en daglig afgang mellem Amsterdam Schiphol og Aarhus Lufthavn.


Posted

in

by