Billede: Etihad Boeing 787 Dreamlinger (foto: Etihad)

Etihad åbner rute til Danmark

Danskerne endnu et flyselskab i den absolutte topklasse at vælge mellem, når flyselskabet Etihad til efteråret åbner en direkte rute fra København til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. 

Af Kenneth Karskov

Rygterne har længe svirret om det arabiske flyselskabs ankomst i København. På Etihads Twitter-profil har der været lagt små hints ud igennem den seneste tid i stil med denne:

“The secret has been hiding in a ‘den’… What do you think it could be?”. Der blev gættet på at det ‘den’ nok var en reference til ‘Denmark’.

Nu er Etihad så klar til officielt at melde ud om den nye rute i en pressemeddelelse. Første Etihad fly lander i København d. 1. oktober kl. 08:10, og derefter vil der være fire ugentlige flyvninger til Abu Dhabi.

Det er perfekt timet til vintersæsonen, hvor danskernes lyst til at forlade det grå og kolde Skandinavien til fordel for varmere himmelstrøg er i top. Og netop dét er Etihad leveringsdygtige i. I skarp konkurrence med Qatar Airways og Emirates.

Vinterrute til Abu Dhabi

Etihad har i første omgang planlagt at betjene København i vinterhalvåret. Flyvninger er sat i rutetabellen fra oktober 2023 til marts 2023. 

Etihad er det tredje af Mellemøsten “luksuriøse” selskaber. Servicen er i top og ombord er alting inkluderet i flybillettens pris: Mad, drikke og bagage.

På Københavner-ruten kommer vi til at se en Boeing 787-9. Ombord vil der være plads til 271 passagerer på Economy Class og 28 på Etihads luksuriøse Business Class

Ud i verden med Etihad

Der er afgang med EY 62 fra København kl. 10:30 med ankomst i Emiraterne kl. 18:50. I modsatte retning er der afrejse med EY 61 fra Abu Dhabi kl. 02:35 om natten, som lander i Danmark kl. 7:20 om morgenen.

Flyvetiden er beregnet til ca. 6 timer. Helt præcist er den beregnet til 6 timer og 20 minutter fra København til Abu Dhabi, mens turen i den modsatte retning skal vare 6 timer 45 minutter.

Strand, Formel 1 og Guggenheim

Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater er i sig selv en spændende destination. Byen byder på både strand, Formel 1 og Guggenheim museum. Det er det sporty og kulturelle modstykke til Dubai.

“Vi er begejstrede for at begynde at flyve til Danmark for første gang,” udtaler Antonoaldo Neves, administrerende direktør for Etihad Airways.

“Vores nye fly vil lette til vintersæsonen – det perfekte tidspunkt for gæster til at undslippe kulden og nyde Abu Dhabis smukke strande, underholdning i verdensklasse og rige arv.”

Etihad flyver til 66 byer

Det er dog langt fra kun Abu Dhabi, der vil få danskere ombord på Etihad flyene. Selskabet har ligesom sin konkurrenter – Qatar Airways og Emirates – også et stort netværk, og Etihads forbindelser til Asien og Afrika kommer stensikkert også i spil.

Etihad betjener 66 byer, så der vil være en lang række passagerer, som vil bruge Abu Dhabi som springbræt til store oplevelser i andre verdensdele.

For tiden har Etihad to daglige flyvninger fra Abu til Bangkok, hvilket er en forbindelse som stensikkert vil blive benyttet af rejseglade danskere.

Læs mere om oplevelserne som turist i Abu Dhabi her: Abu Dhabi: 4 vanvittige oplevelser i Emiraterne

Billede: Solnedgang over stranden i Abu Dhabi (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by