RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Mere om SAS Go og SAS Plus

Af Kenneth Karskov

SAS laver om, og det skaber forvirring: For hvad præcis er SAS Go og SAS Plus?

Economy Class og Economy Extra var to gode navne, der fortalte præcis hvad du kunne forvente af en flyrejse, og var nemt at afkode for alle rejsende.

Men det var åbenbart ikke godt nok for SAS, så fra 9. juni får klasserne nye betegnelser, og de flugter ikke med hvad resten af flybranchen anvender.

Jeg tænker, at det er et udtalt behovet for signalere, at der er sket en masse nyt i SAS, som gør at de nu vil markedsføre to nye produktnavne.

Svært for et internationalt publikum

I internationalt perspektiv er det nemlig uset, at man som et mellemstort flyselskab med succes bevæger sig væk fra gængse standardbetegnelser.

Selv mægtige Air France, der ellers er pavestolte af deres franske ophav og gør alt for at markere deres kulturelle baggrund, har opgivet at kalde deres økonomiklasse for ‘Voyageur’. Den hedder nu ‘Economy Class’, ligesom den gamle ‘Affaires’ nu hedder ‘Business Class’.

Hvorfor? Fordi det er nemt for det store internationale publikum.

SAS Go & SAS Plus

SAS Go og SAS Plus erstatter Economy og Economy Extra

Nu indfører SAS to nye produktnavne, som vi skal vænne os til. De nye navne gælder for flyvninger indenfor Skandinavien, Europa SAMT på de lange rejser til USA og Asien.

Economy Class forbliver som vi kender den i dag, men får navnet “SAS Go”. Bagage, bonuspoint og kaffe/the er inkluderet i billettens pris.

Europa og Skandinavien
Economy Extra kommer til at hedder “SAS Plus”, og indenfor Europa vil det inkludere mad, lounge, fast track og en plads forrest i flyet – med andre ord et lidt bedre produkt end Economy Extra i dag – mens Business Class helt forsvinder

Oversøisk
Economy Extra med bredere stol, bedre forplejning og mere service kommer til at hedde “SAS Plus” – parallelt med de europæiske flyvninger. Nyt er, at SAS Go også får adgang til SAS Lounge, hvilket Economy Extra passagererne ikke havde tidligere.

Business Class vil der stadig være på de lange ruter, under navnet “SAS Business“.

På de lange flyvninger er der i hovedtræk blot tale om nye navne, og serviceniveauet ombord ser ud til at forblive som for nuværende.

SAS sælger de nye koncepter fra 1. juni 2013 og første flyvning med de nye klasser bliver 9. juni 2013

Læs anmeldelsen – klik her: “Test: SAS Plus