Mere om SAS Go og SAS Plus

Af Kenneth Karskov
SAS laver om, og det skaber forvirring: For hvad præcis er SAS Go og SAS Plus? Economy Class og Economy Extra var to gode navne, der fortalte præcis hvad du kunne forvente af en flyrejse, og var nemt at afkode for alle rejsende. Men det var åbenbart ikke godt nok for SAS, så fra 9. juni får klasserne nye betegnelser, og de flugter ikke med hvad resten af flybranchen anvender. Jeg tænker, at det er et udtalt behovet for signalere, at der er sket en masse nyt i SAS, som gør at de nu vil markedsføre to nye produktnavne.

Svært for et internationalt publikum

I internationalt perspektiv er det nemlig uset, at man som et mellemstort flyselskab med succes bevæger sig væk fra gængse standardbetegnelser. Selv mægtige Air France, der ellers er pavestolte af deres franske ophav og gør alt for at markere deres kulturelle baggrund, har opgivet at kalde deres økonomiklasse for ‘Voyageur’. Den hedder nu ‘Economy Class’, ligesom den gamle ‘Affaires’ nu hedder ‘Business Class’. Hvorfor? Fordi det er nemt for det store internationale publikum.

SAS Go & SAS Plus

[caption id="attachment_4083" align="alignright" width="302"] SAS Go og SAS Plus erstatter Economy og Economy Extra[/caption] Nu indfører SAS to nye produktnavne, som vi skal vænne os til. De nye navne gælder for flyvninger indenfor Skandinavien, Europa SAMT på de lange rejser til USA og Asien. Economy Class forbliver som vi kender den i dag, men får navnet “SAS Go”. Bagage, bonuspoint og kaffe/the er inkluderet i billettens pris. Europa og Skandinavien Economy Extra kommer til at hedder “SAS Plus”, og indenfor Europa vil det inkludere mad, lounge, fast track og en plads forrest i flyet – med andre ord et lidt bedre produkt end Economy Extra i dag – mens Business Class helt forsvinder Oversøisk Economy Extra med bredere stol, bedre forplejning og mere service kommer til at hedde “SAS Plus” – parallelt med de europæiske flyvninger. Nyt er, at SAS Go også får adgang til SAS Lounge, hvilket Economy Extra passagererne ikke havde tidligere. Business Class vil der stadig være på de lange ruter, under navnet “SAS Business“. På de lange flyvninger er der i hovedtræk blot tale om nye navne, og serviceniveauet ombord ser ud til at forblive som for nuværende. SAS sælger de nye koncepter fra 1. juni 2013 og første flyvning med de nye klasser bliver 9. juni 2013

Læs anmeldelsen – klik her: “Test: SAS Plus


Posted

in

by