Emirates dominerer billedet i Dubai lufthavn

Emirates og Etihad Airways i tæt samarbejde

De to store flyselskaber fra Emiraterne går nu ind i et tættere samarbejde. Emirates og Etihad har underskrevet en interline-aftale, der er den første af sin art mellem de to.

Af Kenneth Karskov

Til sommer vil flyrejsende hos Etihad Airways og Emirates kunne købe én billet til Dubai og helt uproblematisk rejse retur fra Abu Dhabi – eller omvendt.

Det er resultatet af den interline-aftale, der er indgået mellem de to store flyselskaber fra De Forenede Arabiske Emirater i form af Dubais flyselskab Emirates og Abu Dhabis Etihad Airways.

En interline-aftale er en aftale mellem to flyselskaber, hvor selskaberne accepterer hinandens billetter, og hvor der er aftalt samarbejde omkring fx bagage indcheck, fuld service til børn, som rejser alene etc.

Skal tiltrække turister til Emiraterne

Aftalen giver rejsende til Emiraterne mulighed for at flyve ind via én lufthavn og hjem via anden.

“Vi er glade for igen at arbejde sammen med Etihad Airways. Denne gang for at give hvert af luftfartsselskaberne mulighed for at tilbyde et nyt udvalg af uproblematiske rejsemuligheder ind og ud af UAE,” siger Tim Clark, administrerende direktør, Emirates.

Hos Etihad er der også begejstring at spore for den nye aftale.

“Vi er glade for at samarbejde med Emirates i vores fælles mål om at støtte den indgående turisme til UAE og lette rejser til vores travle hjembyer. Med to flyselskaber, der støtter turismen til UAE, vil vores interline-aftale gøre det mere bekvemt for vores kunder at opleve det bedste af Abu Dhabi og Dubai på én enkelt billet,” siger Antonoaldo Neves, administrerende direktør, Etihad Airways.

To forskellige oplevelser

Afstanden mellem Abu Dhabi og Dubai er under 150 km – eller halvanden times kørsel i bil. De to byer er ret forskellige oplevelser, og mens Dubai er den mest kendte, så har Abu Dhabi satset benhårdt på et image med sport, musik og kultur.

Således rummer Abu Dhabi både et Guggenheim og et Louvre museum, men er også stærk på oplevelser med fx verdens hurtigste rutschebane, Formula Rossa, i Ferrari World i Abu Dhabi.

Både Emirates og Abu Dhabi er flyselskaber, som er kendt for at levere ypperlig service i luften. Mens Emirates har fløjet direkte fra København til Dubai siden 2011, så Etihad åbner sin direkte rute til Danmark fra efteråret 2023.

Billede: Etihad Airways flyet står i Abu Dhabi lufthavn (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Etihad Airways flyet står i Abu Dhabi lufthavn (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by

Tags: