Her er verdens 10 bedste flyselskaber 2024

Listen med verdens bedste flyselskaber anno 2024 er udkommet. Du kan se de ti bedste her – og vinderen er fra Mellemøsten.

Af Kenneth Karskov

Qatar Airways løber med titlen som vinder af Skytrax World Airline Awards. Det er en afstemning om, hvem der er verdens bedste flyselskab.

Det er de mellemøstlige og asiatiske flyselskaber, der dominerer toppen af listen.

World Airline Awards afholdes af Skytrax og er verdens største årlige tilfredshedsundersøgelse blandt flypassagerer. Nogle kalder den for flybranchens udgave af Oscar-uddelingen.

Verdens bedste er fra Mellemøsten

Qatar Airways indtager førstepladsen, Singapore Airlines andenpladsen og Emirates tredjepladsen.

ANA All Nippon Airways og Cathay Pacific fra Hongkong kommer på henholdsvis fjerde og femtepladsen.

Top 10 indeholder tre europæiske flyselskaber, nemlig Turkish Airlines på 7. pladsen, Air France på 9. pladsen og SWISS på 10. pladsen.

Det er det store billede. Men hvad hvis vi kigger på Norden?

Det bedste af de nordiske flyselskaber skal vi helt ned på 23. pladsen for at finde. Og så skal vi en tur til de 1000 søers land.

Finnair bedst i Norden

For Finnair får titlen som bedste flyselskab i Nordeuropa for 14. gang i træk.
 
”Vi er beærede over anerkendelsen, som vidner om det hårde arbejde og den dedikation, som vores team ved Finnair udviser hver dag,”

“Vi forsætter med at investere i at skabe en god kundeoplevelse, fra vores digitale kanaler og kundepleje til oplevelsen ombord og kabinens design,” siger han.

Senest har Finnair færdiggjort kabinefornyelser på samtlige langdistancefly til halvanden milliard danske kroner. Finnerne har også annonceret åbningen af den nye, større Finnair Lounge i Helsinki Lufthavns Schengen-område. I de kommende måneder bliver kabinerne på flyene af typen E190 fornyet.

SAS kan findes på 79. pladsen. Hverken Icelandair, Norwegian, DAT eller andre nordiske luftfartsselskaber er repræsenteret på Top 100 listen.

The World’s Top 10 Airlines in 2024

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emirates
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific Airways
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines  

Kilde: www.worldairlineawards.com/worlds-top-100-airlines-2024

Du kan i øvrigt se sidste års vinder af selvsamme kåring fra sidste år lige her: Her er verdens bedste flyselskab i 2023


Posted

in

,

by